En månad med två öron

16.08.2015 kl. 09:32

De som känner mig väl vet att jag nu för första gången i mitt liv hör med två öron och inte bara med ett. För de som inte känner mig väl kan jag berätta kort att jag blev opererad i juni och fick ett CI på mitt andra öra och fick elektroderna aktiverade i början av juli.

I början lät det mest som om någon trummade omkring i mina öron och avslutade allitd med att slå på en cymbal. Det var nog verkligen en hel del skrällande i början...

Men sedan märkte jag en dag att det inte skräller på samma vis i örat som förr utan det låter mera "vettigt" på nåt sätt. Ljuden börjar bli lite bekanta och så.

Nu efter att ha fått elektroderna lite mer stimulerade kan jag uppfatta lite tal men det är väldigt otydligt så jag förstår inte allt. På något vis är det vänstra örats ljud "mörk" medan det högra är "ljus". De som har två CI förstår säkert hur jag menar med detta men jag vet inte om ni normalhörande förstår skillnaden mellan ljuden. Men jag antar att det beror på att hjärnan är van med ena sidan och den andra sidan är något nytt att vänja sig vid.

Redan nu tycker jag att jag har nytta av att ha två CI för ljuden hörs starkare, även om det är tydligare på ena sidan än det andra. På något vis känns det också mera "normalt" att kunna uppfatta ljud från båda sidorna och inte bara en, som jag gjort i 15 års tid. Det känns bra på något vis, tycker jag.

Naturligtvis hoppas jag på att det blir ännu bättre och att jag blir van vid ljuden. Men det tar ett tag och jag är inte direkt berömd bland mina kompisar att vara den som har gott om tålamod, haha.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

Elin / 21 år / Helsingfors

Studerar statskunskap vid Helsingfors universitet och har studerat finlandssvenskt teckenspråk på Humak. Gillar att filosofera om allt möjligt mellan himmel och jord varav en del präntas ned på den här bloggen.

 

 

 

 

Populära inlägg

Ett ofrivilligt utanförsskap

Att cykla i Helsingfors

Att gå i gymnasiet med en hörselnedsättning

En månad som universitetsstuderande

Om tvåspråkighet

Vaccinets vara eller inte vara

En månad med två CI

Prestationshets