"Va, hur kan du leva utan telefon?"

22.09.2018 kl. 21:31

Min mobiltelefon var på service och jag blev erbjuden en lånetelefon. Jag övervägde för en kort stund att ha en telefon till låns men tackade sedan nej till erbjudandet. Jag tyckte nämligen att det kändes onödigt att hyra en telefon för en veckas tid. En vecka är verkligen ingenting. 

Dessutom ville jag prova på en digital detox.

Under veckan saknade jag inte min telefon. Det kändes så skönt att vara utan! Jag slapp bli stressad och okoncentrerad av mobilens blinkande och darrande. Det var också skönt att vara mera närvarande i nuet. Under veckan funderade jag även ofta på varför man i dagens samhälle hela tiden ska vara anträffbar och svara på meddelanden inom en sekund.

 

Det uppkom endast två tillfällen där en smarttelefon skulle ha kommit till användning. Nämligen att kolla vädret innan en går hemifrån samt att kolla busstidtabeller och -linjer. 

Annars gick det bra att leva utan telefon, som tidigare nämnt. I stället var det människorna i min näromgivning som hade svårt för att jag var utan telefon, och därmed inte anträffbar 24/7. Till exempel en bekant tyckte jag var tokig som levde utan telefon. Hen sade själv att hen inte skulle klara sig utan sin mobil under "en så lång tid".

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

Elin / 21 år / Helsingfors

Studerar statskunskap vid Helsingfors universitet och har studerat finlandssvenskt teckenspråk på Humak. Gillar att filosofera om allt möjligt mellan himmel och jord varav en del präntas ned på den här bloggen.

 

 

 

 

Populära inlägg

Ett ofrivilligt utanförsskap

Att cykla i Helsingfors

Att gå i gymnasiet med en hörselnedsättning

En månad som universitetsstuderande

Om tvåspråkighet

Vaccinets vara eller inte vara

En månad med två CI

Prestationshets